Gökçe Oflu’nun Retrospektif sergisi 10 Ekim’e kadar Metropol İstanbul’da

0
Gökçe Oflu Retrospektif sergisi

Gökçe Oflu Retrospektif sergisi

Çağdaş sanatın başarılı ve önemli isimlerinden bir tanesi Gökçe Oflu‘nun bir süredir beklenen yeni sergisi Retrospektif Metropol İstanbul’da sanatseverleri bekliyor. Ekolojik sanatı destekleyen önemli bir proje olarak dikkat çeken sergi 10 Ekim 2021 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Metropol İstanbul kapılarını bu kez ekolojik sanatın en iyi örneklerinden biri olarak yorumlanan Retrospektif sergisi için araladı. Çağdaş sanatın genç ve başarılı ismi Gökçe Oflu’nun eserleriyle hayat bulan sergi 10 Ekime kadar tüm sanatseverleri bekliyor. Geri dönüşümü sağlanabilir atık malzemeleri çalışmalarında kullanarak sanata farklı bir yorum getiren genç sanatçı Gökçe Oflu’nun son projesi olan Retrospektif sergisi insanların atık malzemelere karşı olan mevcut algısını ve bu maddelere plastik bir değer kazandırarak değiştirmeyi amaçlıyor.

GERİ DÖNÜŞÜMLE DÜNYAYI DAHA YAŞANILIR BİR HALE GETİRMEK MÜMKÜN

Çağdaş Batı Sanatı’ndan yerel kültürlere uzanan renkli bir geçmişi gözler önüne seren Retrospektif Sergisi’nin ana teması geri dönüşüm. Eğitim kariyerinde bitirme tezini Günümüz Sanatında Geri Dönüşüm Malzemelerinin Kullanımı adlı tez çalışmasıyla gerçekleştiren Gökçe Oflu, endüstriyel atıkları kullanmaya devam ederek toplumsal farkındalık yaratma amacını bu kez Retrospektif sergisiyle hayata geçiriyor. Sanatçı son sergisi Retrospektif ’de Dijital baskı, keçe, kolaj, tipografi ve başka karışık tekniklerle, kumaş ve tuvalet kağıdı gibi gündelik, dönüştürülebilir, sürdürülebilir malzemelerle, hikayesini dışavurumsal bir perspektiften görünür kılmayı hedefliyor. 10 Ekime kadar ücretsiz gezilebilecek bu heyecan verici sergi daha güzel bir dünya için geri dönüşümün önemini yakından görmek isteyen tüm ziyaretçileri bekliyor.

GÖKÇE OFLU KİMDİR?

1987 doğumlu Gökçe Oflu, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı ve Plastik Sanatlar programından mezun olmuştur.
City University of  New York’da bir yıl okuduktan sonra  Kemerburgaz Üniversitesi Sanat -Tasarım yüksek lisans programına ve  Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi’nde eğitim uzmanlığı görevine devam etmektedir.

Bugüne kadar yirmi sergisi açılan Oflu, kimi zaman toplumsal sorunlara değinirken, kimi zamanda kendi bireyselliğine dönük bir çizgide çalışmalarını gerçekleştirmektedir.
Çalışmalarında atık malzemeleri kullanmayı tercih eden Gökçe Oflu; insanların atık malzemelere karşı olan mevcut algısını, bu maddelere plastik bir değer kazandırarak değiştirmeyi amaçlıyor. Bu yaklaşım ile aynı zamanda, ‘sanatın güzel olanı yaratması’ algısının da geçerliliğini sorgulatan Oflu, eserlerindeki teknik çeşitlilik ve üslup ile dikkat çekiyor.

Boyadan kumaşa, keçeden atık maddelere kadar birçok malzemeyi, geleneksel ve modern çizgiler ile harmanlayan sanatçı; oluşturduğu anlatım dilinde “doku”yu ön plana çıkarıyor. Tutku, hırs, tezatlık, içedönüklük, dışavurum, direniş ve bütünleşme gibi insanın varoluşunun temelini ve yine kendisi ile mücadele halinde olmasını duyguların yoğunluğu ile dile getiren Gökçe Oflu, duygulara kaynaklık eden “duyu”ların yansımasıyla algının çok yönlülüğünü, çeşitli malzemeler ile oluşturduğu farklı dokuları kullanarak izleyiciye aktarıyor.

Sosyal sorumluluk projelerine oldukça önem veren sanatçı, çalışmalarında endüstriyel atıkları kullanmaya devam ederek, toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error

Ajanda İstanbul'u sosyal medyada da takip edin!