Agatha Christie romanı tadında bir bilmece: Terapist dizisi
2020 yılının son aylarında hayatımıza hızlı bir giriş yapan Gain platformunun en iyi yerli işlerinden bir tanesi de Terapist dizisi. Koronavirüs nedeniyle getirilen sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birlikte dijital dizi ve film izleme platformları hayatımızın iyice vazgeçilmezi haline geldi. Hayatımıza çok kısa süre önce girmiş olmasına rağmen Gain platformu da bunlardan bir tanesi.
Terapist dizisiyle ilgili detaylı bir inceleme videosu izlemek için tıklayınız.
Ocak 2021 tarihinde yayınlanan Gain’in orijinal içeriklerinden Terapist dizisi tam bir ‘Katil kim?’ hikayesi. Adeta Agatha Christie romanlarından fırlamış gibi duran hikaye akışı ve karakterleriyle haftasonu karantinasında kesinlikle bir şans vermeye değer.
Terapit Çetin ve onun düzenlediği grup terapilerine katılan beş danışanın etrafında dönen dizide, farklı psikolojik sorunlar üzerinde duruluyor. Bu alanda çok doyurucu olmasa da hikayenin akışında heyecan hiçbir zaman eksik olmadığı için yine de iyi bir seyir zevki sunuyor.
Terapist dizisi aslında bir terapi seansında geçen olayların ya da çeşitli psikolojik sorunları olan insanların yaşamından ziyade polisiye bir olayın çözümü şeklinde kurgulanmış durumda. İlk bölümden son bölüme kadar terapist karakterini canlandıran Çetin’in kanser hastası eşini hangi danışanının öldürdüğünü bulmaya çalışıyoruz. Çeşitli akıl oyunları ve flash backler ile sürekli farklı danışana dikkatleri çeken dizi aynı zamanda geçmiş ve günümüz arasında paralel ilerliyor. Her bir danışanın günceldeki hikayeleri ile birlikte geçmişteki yaşamlarına da paralel olarak tanık oluyoruz.
Dizinin her bölümü en az 8 en çok 15 dakika. Yatmadan önce bile kısa sürede izleyebileceğiniz bir dizi. Tadı damağınızda kalacak toplam 6 bölümü bulunuyor. Hikaye çok çabuk sonlandırılmış, bazı karakterlerin derinliği eksik bırakılmış ancak yine de iyi bir finale sahip olduğunu söylemek mümkün.
Terapist dizisi ‘Katil kim?’ sorusunun cevabını finalde veriyor
Son bölümünde ‘Katil kim?‘ sorusunun cevabını gerekçeleriyle birlikte öğreniyoruz. Ancak dizinin diğer bölümlerinde daha fazla ipucu ve akışta daha çok katilin ‘katillik’ nedeni sunulsa çok daha doyurucu bir finale imza atabilirdi. Bu durumda kesinlikle merakı ve heyecanı yükseltmek için yapılmış.
Terapist dizisi kadrosunda ise Muhammet Uzuner, Zeynep Çamcı, Dolunay Soysert, İlayda Alişan, Çağdaş Onur Öztürk ve Murat Kılıç gibi önemli oyuncular yer alıyor. Yönetmenliğini Zeynep Dadak’ın üstlendiği dizinin tüm bölümleri Gain2de arşivlenmiş durumda.
Terapist dizisi karakterleri
Terapist Çetin; depresif ve kanser hastası eşiyle birlikte yaşayan bir ruh doktoru. Danışanlarından birisinin karısının katili olduğunu öğrendikten sonra kendi yöntemleriyle katilin kim olduğunu bulmaya çalışır.
Berna; terapist Çetin’in danışanlarından. BDSM ve sadist eğilimleri olan bir karakter. Birlikte olduğu erkeklere şiddet uygulamaktan ve özellikle de yatakta domine etmekten hoşlanıyor.
Özlem; Çocuk yaştayken cinsel istismara maruz kalmış. Hayatının en büyük travması onda genelden farklı bir hasar bırakmış. Geceleri kamyonlara otostop çekerek kamyon şoförleriyle birlikte oluyor. Seks bağımlısı.
Kerem; bir beyin cerrahı olan Kerem, narsist kişilik bozukluğuna sahip. Alkolik bir anneyle büyümüş ve hayatının en büyük eksikliği aile saadeti. Narsist kişilik bozukluğu mesleğini yapamayacak duruma gelmesine neden olmuş.
Armağan; başarılı bir iş insanı ve hayattaki en büyük tutkusu bezlenmek. Çocuk beziyle bezlenmeden hiçbir işini halledemeyecek durumda. Bu sebepten dolayı ilişkilerinde başarısız. Karşı cinsle sağlıklı bir ilişki kuramıyor ve evlenemiyor. 7 yaşına kadar emzirilmiş ve lise çağına kadar annesiyle uyumuş.
Ayşe; küçüklüğünde hasta kardeşiyle ve akış sağlığı bozuk babasıyla birlikte yaşamış. İstemeden kardeşinin ölümüne sebep olmuş. Dikkat çekmek için sürekli ağlıyor ve intihara meyilli özellikler sergiliyor.
Elif Soykan